• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Lista punctelor de înregistrare asistată în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică” (compensarea cheltuielilor populației la consumul de energie)

  Lista punctelor de înregistrare asistată în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică” (compensarea cheltuielilor populației la consumul de energie)

   13.10.2022 09:39    2843 Accesări    

  Din 12.10.2022 a devenit funcțională platforma online compensatii.gov.md care permite înregistrarea și prelucrarea cererilor pentru compensarea cheltuielilor pentru utilizarea energiei de către consumatorii casnici.

  La fel, toate detaliile, informațiile de ghidare și referință pot fi găsite pe site-ul susmenționat.

  Înregistrarea în sistemul informațional se face prin două moduri: individual online sau în modul asistat. Familiile (gospodăriile) din municipiul Chișinău vor accesa platforma sus-menționată şi vor completa online formularul cererii.

  În baza datelor completate se va calcula gradul de vulnerabilitate energetică a familiei şi va fi stabilită suma compensațiilor direct în factură.

  Persoanele/familiile aflate în dificultate, care nu dispun de echipamente, nu au acces la internet sau nu au abilitățile necesare pentru a se înregistra individual pe platformă (persoanele vârstnice etc.) vor fi asistate de către asistenții sociali comunitari sau de către bibliotecari. În acest caz, solicitantul va completa formularul cererii pe suport de hârtie, iar datele din cerere vor fi introduse ulterior în sistemul informațional de către registratorii desemnați în punctele de înregistrare asistată.

  Familiile (gospodăriile) din orașele, satele (comunele) din componenţa mun. Chişinău se adresează pentru înregistrare asistată la asistenții sociali comunitari din cadrul Primăriilor locale sau la bibliotecarii din localitatea de trai.

  Notă:

  Pentru înregistrarea asistată se prezintă:

  -         Actul de identitate al solicitantului şi a membrilor familiei;

  -         Codul de identificare a consumatorului casnic din factură (factura la energia termică, electrică, gaze naturale, după caz).

  Înregistrarea online va fi disponibilă până la data de 25 noiembrie 2022.

  La fel, înregistrarea asistată (strict pentru persoanele vârstnice care nu au abilități digitale sau care nu dețin echipamente și acces la internet) va fi disponibilă până la aceiași dată - 25 noiembrie 2022.

  Pentru a ajuta consumatorii să se înregistreze în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică", apelați linia verde 0 8000 5000, la care vor fi oferite informații despre procedura de solicitare a compensațiilor, criteriile de atribuire a categoriei de vulnerabilitate, accesarea și înregistrarea pe platforma online etc.

  Adresele Punctelor de Înregistrare Asistată Din Sectoarele Mun. Chisinau by Primăria Chișinău on Scribd