• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea terenului de sport multifuncțional al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din capitală

  Inaugurarea terenului de sport multifuncțional al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din capitală

   06.12.2022 15:29    978 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că marți a fost inaugurat terenul de sport multifuncțional de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din capitală. La eveniment au participat reprezentanți ai municipalității, ai Direcției generale educație, tineret și sport, foști discipoli ai școlii, profesori și elevi. Realizarea proiectului a fost posibilă grație susținerii financiare din partea municipalității și din economiile instituției de învățământ.

   Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că odată cu inaugurarea noului spațiu pentru practicarea sportului, elevii liceului vor avea mai multe posibilități de a se dezvolta, atât la orele de educație fizică, cât și în cadrul secțiilor sportive, să obțină performanțe în acest domeniu, pentru că mișcarea este primordială atât pentru sănătatea corpului, cât și cea a minții. Totodată, viceprimarul a precizat că realizarea proiectului a fost posibilă grație susținerii financiare din partea APL Chișinău, precum și din economiile instituției școlare.

  În context, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat că în ultimii ani, municipalitatea investește tot mai mult pentru dezvoltarea sportului în capitală, iar inaugurarea noului teren multifuncțional este parte a unui Program municipal amplu privind amenajarea terenurilor sportive în instituțiile de învățământ preuniversitar. Responsabilul DGETS le-a urat elevilor succese și performanță, pentru că noul stadion oferă posibilitate de a obține rezultate remarcabile nu doar în sălile de clasă, dar și în la competițiile sportive desfășurate la nivel de oraș.

  Directoarea liceului, Elena Beregoi, a precizat că realizarea proiectului privind edificarea noului teren de sport multifuncțional a fost posibilă grație dorinței elevilor în acest sens, dar și susținerii din partea administrației publice locale Chișinău, care a răspuns solicitării de a cofinanța construcția obiectivului. Iar ca răspuns, colectivul liceului va contribui la obținerea rezultatelor frumoase grație antrenamentelor și activităților desfășurate pe noul stadion.

  Costurile pentru amenajarea terenului de sport multifuncțional al liceului „M. Kogălniceanu" constituie cca 1,3 milioane de lei, dintre care 500 000 lei au fost distribuiți din sursele bugetului municipal Chișinău.

  În cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din Chișinău își fac studiile 1146 de elevi.