• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Conferința finală în cadrul Proiectului cu finanțare europeană „Agora - Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets”

  Conferința finală în cadrul Proiectului cu finanțare europeană „Agora - Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets”

   08.12.2022 10:43    735 Accesări    

  Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 6-7 decembrie, a.c., la Cluj-Napoca, România, a avut loc Conferința finală din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Agora - Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets".

  În cadrul proiectului Agora, care a derulat în perioada: iulie 2020 - decembrie 2022, municipiul Chișinău a avut calitatea de partener de proiect, alături de alte 16 autorități locale și 11 parteneri strategici din 10 state.

  Scopul Agora a fost de a îmbunătăți capacitatea administrațiilor publice la nivel local și regional de a deveni lideri mai credibili și activi ai regenerării urbane locale și reevaluarea activelor subutilizate.

  Proiectul-pilot în cadrul Agora este - „CENTRUL NAȚIONAL DE CREAȚIE SATUL MOLDOVENESC - BUCIUMUL", care este amplasat în centrul istoric al Chișinăului.

  Pe parcursul implementării Proiectului au fost derulate diverse evenimente de activare temporară a acestei zone, printre care: workshop-uri, conferințe, dar și întrevederi cu steakholderii locali și internaționali.

  E de menționat că unul din obiectivele principale ale Proiectului a fost crearea unei Agende de Regenerare Urbană pentru Chișinău, care reprezintă un instrument important pentru municipiu în procesul de valorificare a clădirilor neutilizate sau subutilizate din proprietatea pe care o gestionează.

  Agenda de Regenerare Urbană are un format extins care va permite utilizarea sa pentru mai multe clădiri și va oferi o varietate de soluții, pentru a fi adaptate pentru fiecare obiectiv supus procesului de regenerare.

  Proiectul este co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI) prin programul Interreg Danube și implementat de Primăria Municipiului Chișinău.