• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Depunerea jurământului pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei pentru 21 persoane care domiciliază în municipiul Chișinău

  Depunerea jurământului pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei pentru 21 persoane care domiciliază în municipiul Chișinău

   08.12.2022 16:03    1250 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că  un grup de 21 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus joi jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului Angela Cutasevici.

  Persoanele cărora le-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova sunt originare din Ucraina, România, Federația Rusă, Kazahstan, Azerbaidjan, Turkmenistan, Republica Arabă Siriană, India, Regatul Hașemit al Iordaniei, Sudan și Turcia. Dintre aceștia, 13 persoane au obţinut cetăţenia statului nostru, iar 8 şi-au redobândit-o.

  Noii cetățeni au citit jurământul în fața viceprimarului Angela Cutasevici, după care au sărutat drapelul de stat.

  Viceprimarul i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia evenimentului, îndemnându-i să fie cetățeni onești și activi, să respecte legislația și să contribuie la bunăstarea Republicii Moldova și a municipiului Chișinău.  

  În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.