• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 05-11 decembrie 2022

  Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 05-11 decembrie 2022

   12.12.2022 15:16    842 Accesări    

  Primăria Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, 5-11 decembrie 2022, ÎM Regia „Exdrupo" a continuat lucrările de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale. În mare parte, drumarii din capitală au fost implicați la lichidarea situațiilor de avariere pe carosabil, prin prelucrarea cu beton asfaltic suprimat, pe o suprafață totală de 6,5 mii m², preponderent pe str. Industrială.

  Pe străzile Ion Neculce, Acad. Andrei Saharov și str-la Poștei (acces către instituție de învățământ) s-a lucrat la amenajarea trotuarelor, montarea bordurilor și a pavajului. 

  Totodată, s-a lucrat la reparația sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 38 de elemente ale canalizării pluviale, în timp ce 332 receptoare a apelor pluviale au fost curățate de frunze și gunoaie sau spălate.

  Pe lângă lucrările de întreținere, realizate de ÎM Regia „Exdrupo", pe teritoriul capitalei sunt în derulare și alte proiecte de reparație a infrastructurii rutiere, care sunt realizate de antreprenori contractați de către Direcția Generală Transport și Căi de Comunicație.

  Astfel, pe bd Dacia, pe tronsonul bd. Decebal - Valea Trandafirilor, direcția Aeroport, a fost așternut stratul de uzură pe banda de deplasare a transportului public, pe o suprafață totală de 12 mii m², iar în scurt timp circulația urmează a fi reluată pe acest segment de drum. În același timp, pe direcția Centru, se lucrează la amenajarea zonei pietonale, a parcărilor stradale și a iluminatului public.

  În sectorul Botanica, pe str. Independenței, se lucrează în cadrul proiectului de reparație a acceselor către curțile de bloc, fiind îndeplinite lucrări de pregătire, în măsura condițiilor meteo specifice iernii.

  Același tip de lucrări sunt executate și în cadrul proiectului de amenajare a acceselor către instituții de învățământ. Proiectul dat include toate sectoarele orașului.

  În sectorul Centru, în zona Centrul istoric, continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor.

  În cadrul proiectului de reabilitare a podului din str. Mihai Viteazul, în prezent se lucrează la partea inferioară a podului, prin fortificarea coloanelor, cât și la partea superioară, unde sunt reparate suporturile pentru pilonii rețelei de contact și iluminat. 

  În contextul evoluției proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău", finanțat de BERD și BEI, pe str. 31 August 1989, tronsonul Serghei Lazo - Petru Movilă, pe carosabil a fost așternut stratul de binder, iar în prezent sunt ridicate la cota drumului gurile de captare a apelor pluviale și capacele rețelelor edilitare.

  Pe str. Alexandru cel Bun, pe segmentul str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni - Maria Cebotari, sunt spre finalizare lucrările la rețeaua edilitară, iar până la sfârșitul săptămânii curente lucrările la partea de drum vor fi încheiate și conservate pe toate cele trei străzi din cadrul proiectului, în continuare urmând a fi realizate acțiuni de pregătire, la trotare și iluminat.